Torsjö Gourmé

Ett naturligare val



Torsjö Gourme





TORSJÖ’S RÖKTA

69 kr / st

Vår exklusiva lammkorv är kallrökt med bokspån enligt traditionellet recept. Kallrökningen ger en djupare smak och längre hållbarhet, en favorit som passar till det mesta.

Under hösten kommer vi att uppdatera vårt sortiment med två sorters korvar till.
Följ oss på Facebook och Instagram för de senaste nyheterna!

Ring oss för att beställa!
Christoffer: 0722-352475
Sofie: 0738-371696
Det går också bra att kontakta oss via mailen.

Kontakta oss









Våra lamm föds på våren och efter en naturlig tillväxt slaktas de på hösten när betessäsongen är över. Då har lammköttet fått sin smakrika karaktär från ett bete blandat av gräs och örter.

Lammen slaktas och styckas på det närliggande slakteriet Skånska Vilt AB i Sjunkaröd, knappt tre mil från Torsjö Gård. Vi väljer Skånska Vilt p.g.a. deras höga krav på etik och kvalité, i allt från hantering av djuren till den färdiga produkten.





Värmländska lammlådor


Stora Värmlänningen
219 kr / kg

Ett helt lamm styckat benfritt.

I lådan ingår följande:
Benfri stek, innanlår, grytbitar, racks, ½ sadel och mald färs. Samtliga detaljer vakuumförpackas och märks.
Vi skickar också med ett par goda och enkla recept.

Slaktvikten är ca 15 – 20 kg och på den vikten beräknas priset för lådan.

Lilla värmlänningen
249 kr / kg

Ett halvt lamm styckat benfritt.

I lådan ingår följande:
Benfri stek, innanlår, grytbitar, racks eller ½ sadel och mald färs. Samtliga detaljer vakuumförpackas och märks.
Vi skickar också med ett par goda och enkla recept.

Slaktvikten är ca 7,5 – 10 kg och på den vikten beräknas priset för lådan.



Information om utlämningsdatum 2019 kommer längre fram!

Ring oss för att beställa!
Christoffer: 0722-352475
Sofie: 0738-371696

Det går också bra att kontakta oss via mailen.

Kontakta oss!


Varmt välkomna!





Receptskatter

LAMMRACKS MED TABBOULEH OCH LIMESÅS

INGREDIENSER

1 kg hela lammracks

Marinad:
1 st pressad vitlöksklyfta
3 msk limesaft
0,5 msk sambal oelek
2 msk olivolja

Tillbehör:
3 dl bulgur
5 dl vatten
0,5 tsk salt
4 msk torkade hackade dadlar
5 msk limesaft
1 msk olivolja
0,5 msk spiskummin
0,5 krm kanel
2 st tomater
2 st skalad gurka i decimeter
5 msk hackad bladpersilja
5 msk hackad mynta
1 tsk salt
2 st grillad paprika

Sås:
1 st finrivet skal av lime
1 msk limesaft
1 st riven eller pressad vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
2 dl turkisk yoghurt
0,5 tsk salt

GÖR SÅ HÄR

Blanda ihop ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Skölj köttet och låt det marineras i minst en timme.
Koka bulgur i saltat kokande vatten ca 8 minuter. Ta kastrullen av värmen och låt stå några minuter under lock och därefter utan lock.
Blanda den fortfarande varma bulgurn med dadlar, limesaft, olivolja, spiskummin och kanel.
Kärna ur tomater och gurka och skär dessa i små kuber. Hacka bladpersilja och färsk mynta. Blanda även detta med bulgurröran tillsammans med saltet. 

Till såsen blandar du limeskal, limesaft, pressad vitlöksklyfta, honung, yoghurt och salt.
Grilla eller stek lammracksen i ugn (först i 150 grader och därefter i grilläge). Låt lammet nå en innertemperatur på 56 grader och låt det sedan vila 5-10 minuter innan du skär upp det.
Grilla även paprika att servera som tillbehör.